Koszyk
Twój koszyk:
0 Ulubione Kontakt

Biuro obsługi Klienta

Pn. - Pt od.8.30 do 16.30

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Blog Segafredo B2B

Przerwa na kawę? Poczytaj porady naszych Baristów i wskazówki dotyczące rozwijania biznesu.

Prosty sposób na menu sezonowe w lokalu – jak zwiększyć obrót z ofertą sezonową?

Z tekstu dowiesz się:

  • dlaczego warto wprowadzić sezonową kawę na lato i na sezon jesienno-zimowy,
  • jak zrobić kawę mrożoną i lody kawowe, które będą ciekawą pozycją w letnim menu,
  • czym się kierować, dostosowując kartę menu do pory roku.

Więcej »

Data publikacji: 24.04.2023

Akcesoria baristy. Zadbaj o profesjonalne wyposażenie lokalu

Z tekstu dowiesz się:

  • które narzędzia są niezbędne, aby przygotować kawę do restauracji czy kawiarni,
  • jakie profesjonalne akcesoria do ekspresów do kawy warto mieć w swoim lokalu,
  • dlaczego warto wysłać baristów na szkolenie na temat kawy dla kawiarni czy restauracji.

Więcej »

Data publikacji: 18.01.2023

Kawa w ofercie dla gastronomii – co wybrać?

Z tekstu dowiesz się:

  • czym się różnią dzierżawa i leasing ekspresu,
  • czy warto postawić na płatność odroczoną Pay Smartney lub e-raty Santander,
  • na czym polega abonament kawowy Segafredo.

Więcej »

Data publikacji: 11.01.2023

Kawa speciality do Twojego lokalu

Z tekstu dowiesz się:

  • co to jest kawa speciality,
  • czym charakteryzują się kawy speciality,
  • dlaczego warto wprowadzić do menu kawę speciality,
  • jakie kawy jakości masz do wyboru w naszej ofercie.

Więcej »

Data publikacji: 4.01.2023

Cupping i sensoryka – co to jest?

Z tekstu dowiesz się:

  • czym są sensoryka kawy i cupping,
  • jak przebiega cupping i na co zwrócić uwagę podczas cuppingu,
  • czy degustację kawy może przeprowadzić tylko profesjonalista i jak wykorzystać cupping jako atrakcję dla gości lokalu.

 

 

Więcej »

Data publikacji: 28.12.2022

Wybierz ekspres do kawy profesjonalny

Z tekstu dowiesz się:

  • na co w pierwszej kolejności zwrócić uwagę podczas wyboru ekspresu kolbowego profesjonalnego,
  • jakie inne elementy należy wziąć pod uwagę przy wyborze profesjonalnego ekspresu,
  • co oprócz ekspresu jest potrzebne, aby w lokalu podawać najlepszą kawę.

Więcej »

Data publikacji: 14.12.2022

Kawa a jakość obsługi klienta

Z tekstu dowiesz się:

  • jak dobrać odpowiednią kawę do ekspresu
  • jaki ekspres sprawdzi się w Twoim lokalu usługowym,
  • jak sprawić, aby przygotowanie kawy przez personel lokalu usługowego weszło na wyższy poziom.

Więcej »

Data publikacji: 7.12.2022

Czy warto poszerzyć ofertę lokalu o kawę? Poznaj 3 sposoby, dzięki którym zaczniesz na niej zarabiać

Z tekstu dowiesz się:

  • na co zwrócić uwagę przy rozszerzaniu oferty kawowej
  • jak efektywnie promować swój lokal z różnorodną ofertą kawową,
  • jakie dodatki przyciągną klientów nie tylko na co dzień, ale też sezonowo.

Więcej »

Data publikacji: 30.11.2022

Jak przechowywać kawę, aby zmniejszyć ryzyko kosztów strat produktów?

Z tekstu dowiesz się:

  • dlaczego prawidłowe przechowywanie kawy ziarnistej jest tak ważne,
  • jak przechowywać kawę w ziarnach,
  • jakie opakowania na kawę są najlepsze,
  • co zrobić, aby nie przechowywać zbyt dużej ilości kawy

Więcej »

Data publikacji: 7.10.2022

Jak wybrać najlepszy ekspres do biura?

Z tekstu dowiesz się:

  • dlaczego warto zainwestować w dobry ekspres do kawy do biura,
  • jakie kryteria powinien spełniać dobry ekspres do biura,
  • jak zorganizować kawową integrację dla pracowników.

Więcej »

Data publikacji: 4.10.2022

Kawa po irlandzku według receptury Trenera-Baristy

Każdy kraj ma swoje własne kawowe specjały. Niektóre z nich są na tyle wyśmienite, że zostały spopularyzowane na całym świecie. Tak właśnie jest w przypadku aromatycznej Irish Coffee, czyli kawy po irlandzku. Możesz wypić ją w Dzień Świętego Patryka (patrona Irlandii) lub w każdy inny dzień, gdy potrzebujesz rozgrzania i zastrzyku energii. Przepis na przygotowanie tego wyjątkowego napoju przedstawia Grzegorz Staszowski, barista Segafredo Zanetti Poland.

Więcej »

Data publikacji: 8.07.2022

Jak znaleźć idealną kawę? Praktyczne porady Baristy

Kawa to produkt tak zróżnicowany i zmieniający właściwości na skutek obróbki, że niemal każdy może znaleźć coś dla siebie i stać się jej wielbicielem. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie, jaka kawa jest najlepsza. Wybór kawy stanowi kwestię indywidualną – zależną od własnych preferencji smakowych. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób szukać swojej kawy idealnej. Cennych wskazówek na ten temat udziela Grzegorz Staszowski, certyfikowany barista Segafredo Zanetti w Polsce.

Więcej »

Data publikacji: 8.07.2022

  • Strona:
  • 1
Obsługa Klienta Pn. – Pt. od 8:30 do 16:30
+48 784 000 900
Zgadzam się

Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania strony, wygody użytkownika oraz do celów statystycznych. Kontynuując przeglądanie tej witryny, zgadzasz się na używanie plików cookies. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zbieranie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki, poprzez wyłączenie tej funkcjonalności. Więcej informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych oraz zbierania plików cookies znajdziesz w naszej Polityce prywatności