Kawa ziarnista Segafredo Storia Espresso Organic 1kg
Producent: Segafredo Zanetti
- Kurier InPost 15.90 zł brutto
- InPost Paczkomat® 24/7 13.90 zł brutto
- Kurier Pocztex 12.90 zł brutto
- Poczta Polska - odbiór w punkcie: Żabka, Orlen, Ruch 9.90 zł brutto
- Kurier UPS 17.90 zł brutto
Jeśli kupisz ten produkt, otrzymasz następującą ilość punktów w programie lojalnościowym:
Zaloguj i sprawdź stan swojego kontaKawa ziarnista Segafredo Zanetti Storia 1 kg
Segafredo Zanetti Storia to kawa wykraczająca poza pochodzenie czy nazwę egzotycznego kraju. To ukłon w stronę każdego, kto dokłada starań, abyśmy mogli cieszyć się doskonałą jakością kawy w sposób zrównoważony. Segafredo Zanetti Storia przedstawia ludzi i miejsca związane z narodzinami i rozwojem tej kawy premium.
HISTORIA, KTÓRĄ MOŻE OPOWIEDZIEĆ TYLKO SEGAFREDO
monitorując cały łańcuch – od zielonego ziarna do filiżanki kawy
Przejrzystość i identyfikowalność, z zaszyfrowaną technologią łańcucha bloków IBM. Kawowa podróż i historie są ujawniane za pomocą kodu QR na opakowaniu.
Najwyższa jakość: Segafredo Zanetti Storia to 100% arabica, dostępna w wersji ziarnistej i mielonej. Ziarna rozpoczynają swoją podróż w Hondurasie, gdzie kawa jest zbierana na plantacjach położonych w obszarach Intibuca i Lempira. Pochodzi z 51 gospodarstw na tych terenach.
Zrównoważone rolnictwo: Certyfikaty Organic i Rainforest Alliance - wynik zrównoważonego rolnictwa, które szanuje środowisko i społeczności lokalne. Segafredo Zanetti Storia to spotkanie z twórcami i ojczyzną Twojej kawy, poznanie ich, ich historii i samych ziaren.
Najwyższa jakość
100% arabica pochodząca z Hondurasu, uprawiana na wysokości 1400 - 1600 metrów n.p.m. w regionach Intibuca i Lempira, na 51 plantacjach
Aromat i smak
Nuty owocowe o przyjemnej kwasowości. Kawa ciemno palona
HISTORIA PRZEJRZYSTOŚCI I IDENTYFIKALNOŚCI - DZIĘKI TECHNOLOGII BLOCKCHAIN
Dzięki odczytaniu kodu QR na opakowaniu uzyskujemy dostęp do cyfrowej platformy informacyjnej. Możemy odtworzyć cały łańcuch produkcji kawy: od plantacji, na których rośnie, porty, przez które przeszedł transport, proces palenia kawy, aż po informacje o osobach, które umożliwiły jej „opowieść".
Kawa posiada certyfikat Rainforest Alliance.
Organizacja Rainforest Alliance pracuje nad rozwiązaniem niektórych z najbardziej palących problemów społecznych i środowiskowych naszych czasów - w tym kryzysu klimatycznego - poprzez zmianę sposobu, w jaki świat produkuje i konsumuje. Wybierając kawę z certyfikatem Rainforest Alliance, wspierasz rolników, którzy dbają o swoich pracowników i nasze zasoby naturalne.
Poprzez współpracę wielu podmiotów, Rainforest Alliance chroni lasy, poprawia warunki życia rolników i społeczności leśnych, promuje ich prawa człowieka i pomaga im adaptować się do kryzysu klimatycznego w efektywny i skuteczny sposób.
Segafredo Zanetti chce przyczynić się do budowania lepszego świata dla ludzi i przyrody. Dlatego też zaopatrujemy się w naszą kawę w sposób odpowiedzialny, kupując ją od plantacji posiadających Certyfikat Rainforest Alliance.
Więcej informacji znajdziesz na oficjalnej stronie www.rainforest-alliance.org.
Sposób przygotowania
Przeznaczona do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, przelewowych, french pressach, do parzenia tradycyjnego lub w kawiarce.
Informacje dodatkowe
Sposób przechowywania |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych. Po otwarciu umieścić w szczelnym opakowaniu. |
Rodzaj | Kawa palona ziarnista organiczna |
Masa netto | 1000 g |
Dystrybucja |
Wyprodukowano z ziaren pochodzących spoza UE. Dystrybucja: |
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Aroma:
To nie tylko zapach kawy, lecz także jej smak i odczucie sensoryczne podczas picia
- 3
- Body:
Najprościej rzecz ujmując, body kawy to jej konsystencja. Kawa o wysokim body ma dużą gęstość, którą odczuwamy podczas jej picia. 1 – niskie body 5 - wysokie body
- 3
- Intensywność:
Zależy od konsystencji body, bogactwa smaku, a przede wszystkim od siły aromatu. Na przykład espresso jest intensywne, gdy ma gęste body, bogaty smak i aromat. 1 – niska intensywność 5 – wysoka intensywność
- 5
- Stopień palenia:
Kawy palone ciemno charakteryzują się zwykle orzechowo-czekoladowymi nutami, podczas gdy palone jaśniej posiadają profil kwiatowo-owocowy.
- Dark