Koszyk
Twój koszyk:
0 Ulubione Kontakt

Biuro obsługi Klienta

Pn. - Pt od.8.30 do 16.30

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Prosty sposób na menu sezonowe w lokalu – jak zwiększyć obrót z ofertą sezonową?

Rekrutacja, problemy z rotującym personelem, kontrola zaopatrzenia… osoby decyzyjne są często zbyt zajęte bieżącą pracą w lokalu gastronomicznym, aby szukać nowości, które mogłyby wprowadzić do swojej oferty. Tymczasem pozostawanie tylko przy znanych i bezpiecznych rozwiązaniach to strategia, która nie pozwala na rozwój biznesu. Dowiedz się, jak w prosty sposób wprowadzić do oferty sezonową kawę cold brew i inne ciekawe pozycje. Korzyści, które z tego wynikają, jest naprawdę wiele!

 

Karta menu do restauracji lub kawiarni powinna zawierać stałe elementy, cieszące się popularnością wśród klientów. Warto jednak obok nich wprowadzać produkty sezonowe, które uatrakcyjnią ofertę i Oferta sezonowa to dla Ciebie szansa na zwiększenie obrotu w sezonie. Nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy nie zaproponowali, abyś zaczął od kawy!

Menu kawowe jako sposób na prostą i ciekawą ofertę sezonową

Przed Tobą projektowanie menu do restauracji lub kawiarni na nowy sezon? Nie zapomnij o produktach dedykowanych typowo na lato oraz specjalnie na jesień i zimę! Warto mieć w swojej ofercie sezonowe pozycje kawowe, ponieważ dają Ci one szansę na:

  • przyciągnięcie uwagi stałych i nowych klientów,
  • zwiększenie obrotów lokalu,
  • uatrakcyjnienie oferty,
  • wyróżnienie lokalu na tle innych, które nie serwują sezonowych napojów czy deserów.

Ponieważ wiemy, że stworzenie od zera kawowego menu sezonowego to dla zapracowanego managera czy właściciela lokalu niemałe wyzwanie, przygotowaliśmy dla Ciebie kilka gotowych rozwiązań, które pomogą Ci w prosty sposób zwiększyć obroty lokalu. Nasze łatwe w obsłudze urządzenia do przygotowywania kaw sezonowych oraz deserów kawowych nie wymagają dodatkowych szkoleń personelu. To gotowe rozwiązania, które możesz wprowadzić do swojej oferty od ręki! Czytaj dalej, aby dowiedzieć się o nich więcej.

Zobacz także: Czy warto poszerzyć ofertę lokalu o kawę? Poznaj 3 sposoby, dzięki którym zaczniesz na niej zarabiać

Najprostszy przepis na kawę mrożoną i lodowy deser kawowy – gotowe rozwiązania Segafredo

Kawy mrożone oraz inne zimne napoje to obowiązkowe pozycje letniego menu lokali gastronomicznych – szczególnie jeśli dana restauracja lub kawiarnia posiada ogródek. W internecie z łatwością znajdziesz przepisy na kawę z ekspresu podawaną na zimno, jednak jeśli chcesz zaproponować swoim gościom coś nieco bardziej oryginalnego i popularnego w ostatnim czasie, postaw na cold brew. To kawa idealna dla osób, które podążają za trendami i cenią sobie klasykę w nowoczesnym wydaniu. Nazywany naturalnym energetykiem napój jest orzeźwiający, nie zawiera cukru i gwarantuje spory zastrzyk kofeiny. W naszej ofercie znajdziesz produ w kartonowym opakowaniu gotowym do podpięcia do prostego w obsłudze urządzenia – również dostępnego w naszym sklepie online.

A gdyby tak pójść o krok dalej i zaproponować klientom nie tylko letnie kawy, ale też lody kawowe? To możliwe, a w dodatku bardzo proste dzięki Crema Caffè – gotowej kompozycji mleka UHT Do przygotowania z niej sorbetu kawowego potrzebujesz specjalnego urządzenia SP1, wyposażonego w innowacyjny system chłodzenia powietrzem oraz kontrolę temperatury. Sprzęt jest kompaktowy, trwały i ma oryginalny, przyciągający wzrok design – więc swobodnie możesz postawić go w miejscu widocznym dla klientów.

Jak zrobić lody kawowe za pomocą Crema Caffè? To bardzo proste! Trzeba jedynie wlać gotowy płyn do zbiornika urządzenia i uruchomić je, a następnie odczekać 50 minut. aby zaserwować porcje pysznego deseru lodowego. Crema Caffè możesz podać swoim klientom.:

  • samodzielnie w eleganckim kieliszku, deserowym pucharku lub wysokiej szklance,
  • z dodatkiem bitej śmietany, syropu smakowego czy świeżej mięty,
  • jako dodatek do kawy serwowanej na ciepło.

 

Zobacz także: Jak znaleźć idealną kawę? Praktyczne porady Baristy

Przepis na dobrą kawę – menu sezonowe na jesień i zimę

Jesienią i zimą na tablicy menu do restauracji czy kawiarni również mogą się pojawić ciekawe napoje sezonowe. Gorąca, aromatyczna kawa sama w sobie jest idealna na szare, chłodne dni. To jednak nie oznacza, że jej smaku nie można nieco podkręcić! Postaw na słodki dodatek w postaci syropów smakowych Monin, które są dostępne w wielu wariantach. Można wśród nich znaleźć smaki np. orzechowe lub pierniczk, kojarzące się wielu osobom z zimą i przyjemną świąteczną atmosferą. To świetny dodatek do kawy, ale też herbaty czy do deserów. Możliwości są ogromne i zależą tylko od kreatywności Twojej oraz Twojego zespołu!

Ciekawą jesienno-zimową propozycją jest też czekolada Hot Ciok, czyli mieszanka starannie dobranych ziaren kakaowca, której receptura została opracowana przez holenderskich producentów czekolady zgodnie z wielowiekową tradycją. Twoi pracownicy przygotują ją szybko i łatwo za pomocą urządzenia do gorącej czekolady dostępnego w naszym sklepie.

Wiesz już, co pojawi się na Twojej tablicy menu do kawiarni lub restauracji w najbliższym sezonie? Więc do dzieła! Wszystkie opisane powyżej urządzenia i mieszanki znajdziesz w naszym sklepie internetowym. Skontaktuj się z nami, a udostępnimy Ci dodatkowo przydatne materiały, np. gotowe zdjęcia do menu czy papierowe kubki do serwowania kawy na wynos. Jeśli zechcesz, nasi doradcy klienta mogą też przygotować degustację kaw i innych produktów z oferty sezonowej w Twoim lokalu. Jesteśmy otwarci na Twoje potrzeby!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data publikacji: 24.04.2023 10:25:06

Produkty

Obsługa Klienta Pn. – Pt. od 8:30 do 16:30
+48 784 000 900